Jak jsme hráli divadlo

30.06.2019 21:25

Jednoho dne na začátku školního roku k nám do třídy přišel pan učitel Adamec s nabídkou přihlásit se do souboru Médivadlo. Někteří z nás si s radostí přihlášku vzali. Při první zkoušce jsme si rozdali scénář a měli jsme si vybrat role. Byli jsme bezradní. Pak nám pan učitel řekl, koho si představuje. Začaly probíhat zkoušky. Někdy jsme byli nepoužitelní, někdy unavení, jindy zase rozdovádění. Takže to s námi nebylo jednoduché. Dokonce jsme se chtěli odhlásit. A to i ti co hráli hlavní role. Čas ubíhal a začali jsme natáčet a zkoušet v kulturním domě. Počasí nám při natáčení někdy nepřálo, ale přece jsme to zvládli. Bylo to vyčerpávající. Avšak výsledek stál za to! Po generálce v pondělí následovalo první představení pro diváky. Byli jsme nejistí, vše byl velký nezvyk. V dalších představeních jsme byli více a více jistější a už jsme si to jen užívali. Byl to velice krásný týden plný zážitků. Moc děkujeme panu učiteli, že to s námi vydržel a že máme na co vzpomínat (fotogalerie).

Markéta Cigánková a Magdalena Janýšková, 6.A

 

Divadlo se mi velice líbilo, nejvíce nasazení herců a vžití do role. Z pohledu osvětlovače můžu podotknout, že divadlo mělo i přes několik technických problémů úspěch. Jsem rád, že jsem byl součástí technického týmu tohoto divadla.

Jakub Sládeček, 9. ročník

 

Divadlo se mi líbilo asi i proto, že jsem byl jeho součástí. Nikdy jsem netušil, kolik je za takovým představením práce, a bylo pro mě zajímavé to všechno vidět z pohledu osoby, která se na tom účastní.

Filip Šrubař, 9. ročník

 

Z pohledu vypravěčky se mi líbily výkony ostatních herců a taky to, jak to bylo vše zorganizované a připravené. Určitě si myslím, že mi účast na divadle dala něco do života, i kdyby jen krásnou vzpomínku. Publikum jsme taky měli skvělé a nasbírali jsme spoustu dobrých ohlasů, za které jsme všichni moc rádi.

Eliška Kremlová, 9. ročník

 

Já divadlo viděla jen z pohledu herce. Věřím, že to byla hezká podívaná. Hrozně se mi líbily ty natočené scény, super bylo, jak loupežníci dělali veřejné práce. Taky se mi líbily písničky a obdivuju ty, co je zpívali. Jediné co mi vadilo, bylo to vedro v sále, ale to nešlo ovlivnit, s tím se holt nedá nic dělat. Jinak bylo všechno bylo super a ten čas bych si s radostí zopakovala.

Nela Škařupová, 9. ročník

 

Ve Starojické pohádce jsem účinkovala jako pomocník. Vystoupení jsem viděla celkem 7 krát, a to po dobu celého týdne, od pondělní generálky až po závěrečné vystoupení. Od pondělí, kdy na pódiu stáli zcela nezkušení herci, byl znát ohromný pokrok. Den ode dne se zlepšovali a zlepšovali, až na pódiu byli profesionální herci, kteří do toho dali všechno. Bylo to nádherné představení se skvělým scénářem, krásnými písničkami, kostýmy a kulisami.

Beáta Nováková, 9. ročník

A co na to diváci?

Myslela jsem, že tohle divadelní představení nebude nic moc. Ani se mi tam popravdě nechtělo. Ale musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena, protože divadlo se mi velice líbilo a litovala bych, kdybych tam nešla.

:)

 

Bylo to zajímavé, originální, vtipné a po celých 45 minut jsem od hry neodpoutala pozornost. Nejvíce se mi zalíbily písničky, které byly velmi propracované, a ráda bych si je poslechla znovu.

Kristýna Hýžová, 9. ročník

 

Super! Chtěl bych, aby to bylo každý rok. Bylo to vtipné, zábavné, dávám like.

J. A.

 

Bomba! Nejvíc se mi líbil ten Starojický zpravodaj. Klidně bych se na to podívala ještě několikrát.

:)

 

Byla to nádhera. Krásně hrané a herci nádherně upraveni. Skvělé fotky a videa. Klidně bych se na to podívala znovu. Akorát Eliška byla na Voka moc vysoká. Nejsrandovnější bylo, jak panu zástupci loupežníci čistili boty, nebo jak umývali panu starostovi auto.

:)

 

Dokonale vymyšlený děj pohádky a scénář. Úžasně propracované videoklipy. Krásné kostýmy. Vtipné.

Za mě to bylo moc krátké. Klidně bych se na to podívala 100000 krát.

Lucie Gašperiková, 5.A