Hledali jsme odvážné talenty

29.01.2016 19:00

V úterý 26. 1. 2016 se v hudebně naší školy uskutečnilo první kolo soutěže Starý Jičín má talent. Spolu s panem ředitelem, paní učitelkou Šarmanovou a Ocáskovou a panem učitelem Petrášem jsme zasedly do křesla poroty, pozorně sledovaly jednotlivá vystoupení a hodnotily je. Byly jsme velice zvědavé, jaký bude průběh a co nám děti v tak hojném počtu ukáží (přihlášeno bylo více než 50 dětí). Musíme říci, že naši mladší spolužáci jsou talentovaní. Nechyběli sportovci, tanečníci, hra na klavír a flétnu, divadlo, zpěv, kouzelník.

Obdivujeme děti za to, že překonaly nervozitu a strach. Jsme rády za příležitost vyzkoušet si roli porotce. Postupujícím držíme palce a doufáme, že nás zase překvapí. A ti, kteří nepostoupili, se nemají za co stydět, jelikož už jen přihlášení do soutěže chtělo odvahu, jakou nemají ani osmáci a deváťáci! (fotogalerie)

 

Za školní parlament Simona Závadová a Barča Šimíčková

Jak se cítili samotní soutěžící?

Na tuto soutěž jsme se velmi těšily a pilně připravovaly. Předvedly jsme v klidu svá představení a těšily se na výsledky. Porota měla velmi těžké rozhodování, ale nakonec určila spravedlivě, kdo postoupí do dalšího kola. Všechny se moc těšíme na finále a jsme zvědavé, kdo vyhraje. (Blaženka Orlitová, Cecilka Haywardová, Kristýna Buchalová)

 

A co na to diváci?

Já jsem soutěž navštívila jako divák. Šla jsem tam se svojí malou sestrou, která soutěžila. Po celou dobu jsem jí držela palce, ať se jí vystoupení povede co nejlíp. V soutěži se předvedlo moc nadaných dětí. A přeju hodně štěstí všem, kteří se dostanou do dalšího kola, do kulturáku. (Míša Horutová)