Geologická a biologická olympiáda on-line

16.06.2020 14:41

Na jaře naši žáci obvykle absolvují celou řadu nejrůznějších soutěží pořádaných MŠMT. V letošním roce je ale díky koronavirové pandemii vše jinak. Stejně jako mnoho jiných aktivit i vědomostní soutěže musely být letos zrušeny. Až na výjimky.

Organizátoři geologické olympiády se rozhodli uspořádat plánované krajské kolo této soutěže trochu netradičně, formou on-line testů, kterých se mohli zúčastnit pouze postupující žáci z okresních kol. Z naší školy dosáhla nejlepšího výsledku Ellen Pavlíková, která získala pěkné 4. místo v Moravskoslezském kraji, 6. místo obsadil Max Rosa a 12. místo Dominik Horák.

Průběhem geologické olympiády se nechali inspirovat také pořadatelé biologické olympiády, kteří to ale s organizací měli mnohem náročnější. Všichni žáci, kteří postoupili ze školních kol této soutěže a již neměli možnost se zúčastnit kola okresního, se mohli přihlásit k psaní elektronického testu. Zájemců bylo opravdu mnoho. V celé republice se v kategorii 6. až 7. tříd tohoto testu zúčastnilo 578 soutěžících a mezi nimi byly i 3 žákyně naší školy. Markéta Cigánková skončila na 26. místě (v rámci Moravskoslezského kraje získala 5. místo), Magdaléna Janýšková byla 120 a Anna Ocásková 262. Ve starší kategorii, určené pro žáky 8. a 9. tříd, soutěžilo celkem 530 žáků. Štěpán Cigánek obsadil 93. místo a Ellen Pavlíková vybojovala krásné 16. - 17. místo v celé České republice a zároveň byla 1. v Moravskoslezském kraji.

Všem soutěžícím ze srdce gratulujeme a děkujeme za pěknou reprezentaci naší školy!

 

Marcela Cigánková