Lyžáček Horní Bečva

31.01.2017 18:20

Ve dnech 23. – 27. ledna vyrazilo 38 žáků z prvního stupně, dvě paní učitelky, tři instruktoři a zdravotník na Lyžáček na Horní Bečvu - Sachova studánka. Ubytováni jsme byli v chatě, která se nachází přímo pod sjezdovkou.

Již v pondělí po obědě jsme natěšení vyjeli na sjezdovku, kde byli žáci rozděleni do pěti družstev. Každé družstvo mělo po celý týden svoji barvu rozlišovacích dresů a na kopci se tak nikdo neztratil. Počasí nám přálo, po většinu týdne bylo slunečno a podmínky pro lyžařskou průpravu byly ideální. I když začátky byly pro někoho poměrně těžké, všichni na závěr kurzu zvládli závody ve slalomu.

Po celodenním poctivém výcviku na sjezdovce se nezahálelo ani na chatě. Žáci měřili svoji zdatnost v soutěžích týmů i jednotlivců. Proběhla také přednáška na téma Bezpečnost na horách a Lyžařské disciplíny.

V rámci odpočinkového odpoledne jsme se vydali  na procházku kolem přehrady na Horní Bečvě. Poslední den nás v dopoledních hodinách čekalo milé překvapení. Přijeli za námi na svah rodiče od Adélky Kulišťákové s velkým dortem a dětským šampaňským. Děti si tak zpříjemnily poslední den lyžování. Lyžařský výcvik jsme si všichni po všech stránkách užili (fotogalerie).

Ivana Šturalová a Marcela Rašková