Florbalový týden

19.01.2014 12:20

Celý tento týden byl u nás ve škole ve znamení florbalových turnajů. Nejdříve naši starší kluci z 8. a 9. třídy odjeli do Kopřivnice reprezentovat naši školu v semifinálovém kole, kde se střetli hned s pěti družstvy. Sehráli výborná utkání se čtyřmi školami z Kopřivnice a s jedním družstvem z Frenštátu. Bohužel jen trocha štěstí chyběla k tomu, aby naši kluci ve velmi silné konkurenci postoupili z této těžké skupiny do závěrečného finále.

Pro změnu do Oder odjely naše mladší žákyně, které postoupily do okresního finále. V tomto finálovém turnaji se jim podařilo postoupit do semifinále mezi čtyři nejlepší, ale v boji o 3. místo jsme prohráli až na nájezdy. Děvčata si tak odnesla pomyslné bramborové medaile za 4. místo.

Smůlu jsme protrhli až v posledním turnaji. Opět v Odrách se odehrál finálový turnaj starších žákyň i za účasti naší školy. Ve velmi nabité konkurenci holky podaly výborný výkon a nakonec se probojovaly až do finále. V něm jsme už nestačily na ZŠ E. Zátopka z Kopřivnice a prohráli jsme 1:3. Přesto jsme se všichni radovali, protože jsme za sebou nechali ZŠ Alšova Kopřivnice, ZŠ Komenská Odry, ZŠ Pohořská Odry a ZŠ Štramberk a skončili jsme na celkovém
2. místě v celém novojičínském okrese
. Pochvalu za příkladnou reprezentaci naší školy si zaslouží: Kristýna Trnčáková, Nikola Davidová, Jana Davidová, Simona Závadová, Katka Hatlapatková, Iva Řezníčková, Veronika Holeňová, Kristýna Postová, Kristýna Sňahničanová, Kristýna Glogarová a Veronika Kremlová (fotogalerie).

Kareřina Horutová a Libor Petráš