Exkurze nebo výlet?

09.10.2019 21:30

V rámci výuky jedete do jedné z nejkrásnějších ZOO v České republice, kde na vás čeká průvodce vyzbrojen mikrofonem a různými otázkami. A tak jsme se dověděli, že ten zvířecí svět se tomu lidskému někdy dost podobá. Taková žirafa je krásná, o tom není pochyb. Ale i ona platí daň za svou krásu. Celý život chodí po špičkách (my trpíme na podpatcích) a ještě je chudák nacpaná v kůži, která je o dvě čísla menší, než její "velikost".

A takových informací se dozvíte mnohem víc. Třeba si poslechnete až neuvěřitelnou historku o tom, jak zvenčí do ZOO zabloudilo prase a zřejmě mělo sebevražedné sklony, protože ke své procházce si vybralo zrovna výběh hyen. Zbytek příběhu si domyslete. A abyste tu představu vyhnali z hlavy, jdete k výběhu surikat, kde se jich pár "sluní" pod infračervenou lampou, jako by byly na solárku.

To vše se děje v prostředí, kde kolem vás neproudí hordy návštěvníků, není vám strašlivé vedro a díky průvodci si hodinu připadáte jako VIP. To vám pak pracovní listy s otázkami k doplnění připadají jako zábava. Když jsme pak po rozchodu potkávali žáky, nikdo se nezeptal na správnou odpověď, ale na cestu k velbloudům nebo pandám červeným. A víte co? Nikdy jindy, než na téhle školní exkurzi to nezažijete. Prostě všichni nastávající osmáci těšte se, ač je to výuka, tak je to opravdu lepší než výlet (fotogalerie).

Ester Podhradská