Exkurze na záchrance

17.05.2023 22:08

V pondělí se žáci osmých ročníků sešli na Středisku zdravotní záchranné služby v Novém Jičíně, aby se aktivně zúčastnili Dne otevřených dveří.

Nejdříve nás pan Vašek (tatínek Vládi z 9.A) seznámil s chodem zdejšího střediska a s obecnými pravidly při volání na číslo 155 a pak už jsme byli rozděleni k jednotlivým stanovištím, kde jsme si mohli prakticky vyzkoušet první pomoc. Zkoušeli jsme masáž srdce i resuscitaci na figurínách dospělce i dítěte, podívali jsme se do sanitky, kde nás seznámili s jejím vybavením, vyzkoušeli jsme si upevnění dlahy kolem nohy i znehybnění páteře a někteří z nás se vezli i na lehátku nebo na schodolezu.

Nejcennější pro nás bylo, že jsme si vše mohli prakticky vyzkoušet a že nám záchranáři dodali odvahu k poskytování první pomoci. Všem záchranářům moc děkujeme, že se nám věnovali a trpělivě nám ukazovali a vysvětlovali, co a jak máme dělat. A hlavně jim děkujeme za jejich každodenní práci a nasazení, kterého si po dnešní exkurzi ještě více vážíme (fotogalerie).

Žáci 8. ročníků a paní učitelky Cigánková a Houšková