Druháčci na exkurzi v Záchranné stanici Bartošovice

10.04.2019 23:06

Pěkné, zajímavé a poučné dopoledne zažily děti v Záchranné stanici Bartošovice. Po přivítání nás čekalo promítání filmu a vyprávění o šelmách. Děti se dozvěděly, jaké skupiny šelem se vyskytují v České republice, jak vypadají, čím se vzájemně odlišují i čím se živí. Několik druháčků vyprávění lektora výstižně doplňovalo a prokazovalo tak své široké znalosti.

Následovala exkurze mezi živá zvířata. Dozvěděli jsme se o mnohých nebezpečích, která ve volné přírodě na zvířata čekají, jako např. úrazy na drátech vysokého napětí, úrazy po srážce s auty, dozvěděli jsme se ale i o mnohém nesprávném chování lidí, jehož následkem je umístění zraněných zvířat ve stanici.

Zvířata, zvláště dravé ptáky, jsme mohli pozorovat a nahlédnout díky zrcadlům i na to, jak hnízdí. Po zajímavém vyprávění si bylo možno koupit něco na památku a tak snad každý návštěvník odjížděl s plyšovým zvířátkem v ruce. Budeme mít na co vzpomínat! Mnozí se určitě přijedou znovu rádi podívat, a to třeba v rámci prázdninových výletů s rodinou (fotogalerie).

Žaneta Bezděková