Dopis z výletu

24.06.2019 17:25

Ahoj babi!

Posílám Ti pozdrav a informace z výletu do Brna.

Začalo to tím, co mám fakt rád, vstávat v 5:30. Tak brzo nevstávám ani do školy, ale to není k meritu věci. Sraz byl v 6:10 na vlakovém nádraží.

Bohužel ráno pršelo a nálada nic moc. Později se vyjasnilo a pěkné počasí vydrželo celý den. Jako první jsme navštívili Kapucínskou hrobku. Byla tam zima a mrtvo. Bylo to zajímavé a zároveň děsivé. Když jsme vyšli ven, mohli jsme si dát svačinu, ale nikdo neměl ani moc chuť. Tak jsme šli dál přes Zelný trh až na Špilberk, kde jsme si mohli svačinu vychutnat a přitom se dívat z hradeb na Brno. Pak přišel průvodce a šli jsme se podívat do kasemat. Dověděl jsem se, jak dopadl ten, koho odsoudili, a taky to, co nestihli Němci vybudovat. Průvodce byl dobrý, takže jsem si ledacos zapamatoval. Pochválil dokonce naši třídu, že jsme byli pozorní.

Potom jsme sešli na náměstí Svobody a následovala prohlídka centra. Viděli jsme radnici s brněnským drakem a překvapil nás netypický tvar orloje. Následovala návštěva katedrály sv. Petra a Pavla. Měli jsme možnost zakoupit si lístek na kostelní věž. To byl zážitek. Putování jsme zakončili v obchodním centru Vaňkovka.

Na co budu dlouho vzpomínat, je autobus Student Agency. Byly tam monitory zabudované v sedadlech, ke kterým nám zapůjčili sluchátka. Mohl jsem si pouštět hudbu, filmy a hrát jednoduché hry.

Byl to fakt super zážitek a mrzí mě, že jsi tam nebyla s námi.

                                                                                                                                                    Tvůj sedmák

Radek Pešák, Martin Króliczek, Tomáš Petřkovský a Štěpán Cigánek