Dobyli jsme Brno

13.09.2017 19:19

Ve čtvrtek 7. září jsme odjely společně s Vandou Křížkovou na velké republikové finále v olympijském víceboji, které se uskutečnilo v Brně. Byla v nás „malá dušička", protože před námi, tedy především před Vandou, byl velký úkol, co nejlépe obstát ve velké konkurenci 27 děvčat z celé České republiky.

Ale pěkně postupně. Nejdříve jsme museli dobře dojet, najít stadion, vysokoškolské koleje, na kterých jsme byli ubytováni a seznámit se se vším, co na nás v Brně čeká. To jsme zvládly. A tak se Vanda mohla v klidu připravit na svůj velký závod. Během 1. soutěžního dne na ni čekalo 5 disciplín. Vanda musela začít shyby, které patří mezi nejnáročnější. Ale povedlo se. Během 2 minut 60 shybů. Potom si vytvořila osobní rekord v přeskoku přes švihadlo. 318 přeskoků za 2 minuty. V běhu na 60 metrů zaběhla čas 10 s, medicinbalem hodila 5,70 metrů a na závěr 1. dne skočila do písku 3,93 metru. Za odměnu si mohli všichni závodníci porovnat své síly se skutečnými olympioniky, kteří se předvedli také v těchto disciplínách. A tak se třeba Vanda dověděla, že skočila více přeskoků přes švihadlo než Šárka Kašpárková, mistryně světa v trojskoku. Během druhého dne už šlo do tuhého. Vandu čekalo dalších 5 disciplín. Síly ubývaly, ale Vanda je neskutečný bojovník. A pokračovala ve skvělých výkonech. Trojskok 5,86 m, 100 kliků za dvě minuty, 90 lehů sedů, hod míčkem 21,50 metrů. V poslední disciplíně v běhu na 1000 metrů Vanda předvedla krásný výkon a za podpory svých fanoušků (svých rodičů a pana ředitele) skončila v běhu na 2. místě časem 3:43 min. To vše ji vyneslo krásné 5. místo v celé České republice. Super!

Když jsme odjížděli z Brna, měli jsme za sebou 3 krásné dny. Ty byly vyplněny sportováním, ale i získáváním nových kamarádů a nových zkušeností. A byly hlavně plné radosti. Radosti, z toho, jak někdo dokáže překonat sám sebe a bojovat jako lev až do úplného konce závodu. A to přesně Vanda ukázala. A za to jí patří velký dík (fotogalerie).

Na více fotografií se můžete podívat zde: https://www.ceskosportuje.cz/sazkaolympijskyviceboj/fotogalerie

Na kompletní výsledky se můžete podívat zde: https://rf.ovov.cz/CIS/VysledkyJednotlivcu.aspx

Kateřina Horutová