Deváťáci v Olomouci

12.01.2015 14:58

Ve čtvrtek 18. 12. si žáci 9. ročníku sbalili batohy a vykročili za dobrodružstvím na školní výlet vlakem do Olomouce. Hlavním cílem výletu byla organizovaná návštěva Britského centra a Britské knihovny na filosofické fakultě Univerzity Palackého. Provedl nás vedoucí knihovny Mgr. Martin Štěrba, jemuž jsme moc vděční za jeho čas a zajímavé informace o výuce angličtiny a certifikátech, které je možné získat.

Po návštěvě knihovny jsme využili volného času k další aktivitě, a tou byla týmová hra v nedaleké Laser aréně. Cílem této hry je jednoduše nestát se cílem ostatním! Samotná hra nás velmi bavila, ale byla i fyzicky značně náročná. Po sportovní lekci jsme pokračovali na Horní a Dolní náměstí, abychom si užili vánoční atmosféry na trzích krásného historického města Olomouce. Krátkou jízdou tramvají jsme se zase ocitli ve vlaku a na cestě zpátky domů (fotogalerie).

Mockrát děkujeme panu Mgr. Martinu Štěrbovi a jeho kolegům za jejich čas a ochotu nám ukázat Britskou knihovnu Univerzity Palackého a děkujeme žákům za vzorné chování a dobrou náladu. (Ale ti, kteří mě zastřelili v Laser Aréně, jen počkejte!)

Pro více informace o britském centru a o knihovně viz: https://www.bc.upol.cz/.

Richard Hayward a Marcela Štecová