Den otevřených dveří očima pejska

11.04.2019 20:22

Den otevřených se u nás ve škole konal 4. 4. 2019. A já jsem na něm byla. Vše začalo tak, že jsem se rozhodla, že budu pomáhat jako maska, a to přesněji pejsek. Samozřejmě jsem měla i kočičku. Příprava pro nás začala tak, že jsme si připravily kostýmy.

A teď už stojíme na stanovišti. Naše stanoviště je ve třetí třídě, děti u nás budou věšet prádlo. Za odměnu dostanou razítko do kartičky, kterou dostali od Večerníčka, a pro mlsné jazýčky máme přichystány bonbony. Stojíme a čekáme na první dětičky. Já mám na sobě černé oblečení a kočička má krásné šaty. První děti přicházejí a jde na nich vidět, že jsou trošku nervózní. Nemusí se bát, my jim nic neuděláme. Taky máme trému. Po prvních návštěvnících už jsme otrkané a už je to jen zábava. Všem to jde, nikomu se nestalo, že by to nezvládl.  A ty pohledy, když se jim to povedlo, ty stály za to!

Už se blíží pátá hodina a chodí čím dál tím míň dětí. Jdu se podívat i na další stanoviště. Jdu za Večerníčkem, za kterým ještě sem tam někdo přijde pro kartičku. Spíš sem ale chodí děti, které prošly celou školou, splnily všechny úkoly a za vyplněnou kartičku dostávají zlatý dukát. Zastavím se za Patem a Matem, kde děti stavěly kostky. A předposlední zastávka, samozřejmě jen pro mě, jsou čarodějnice. U čarodějnic se lítá na koštěti, to je celkem sranda. A jako poslední jdu nakouknout ještě do tělocvičny. Zde se sportuje, všichni běhají, skáčou, prostě a jednoduše se hýbají.

Je konec a já bych na celém odpoledni nic neměnila. Jsem naprosto spokojená. Doufám, že si to všichni užili stejně jako já (fotogalerie).

Nela Škařupová, 9. ročník