Den dětí

26.06.2022 22:43

Začátek června mají děti obzvlášť rády. Jednak začíná poslední měsíc školního roku a ve vzduchu už začínají vonět prázdniny, ale už samotný 1. červen stojí za to! Je totiž jejich svátkem, slavíme Mezinárodní den dětí.

Pro naše nejmenší žáky připravili pro tento den překvapení naopak ti nejstarší – deváťáci. Za pomoci svých paní učitelek nachystali dětem dobrodružné trasy kolem hradu s několika stanovišti. Ve skupinkách plnili rozličné úkoly a nouzi o zábavu opravdu neměli!

Prvňáčci a druháci poznávali pohádkové bytosti, u vodníků stříhali rybičku na provázku se zavřenýma očima nebo se proplétali pavučinami u Zlatovlásky s nezvykle hlubokým hlasem... Potkali i Šípkovou Růženku, které měly děti poskytnout první pomoc, protože se, jak všichni víme, píchla do prstu o trn. Jeníčkovi a Mařence pomohly děti malovat perníkovou chaloupku a u princezny Elsy se trefovali do terče.

Třeťáci a čtvrťáci se vydali na trasu pod hradem. Na stanovišti u Růžového Pantera měli za úkol projít „laserovým" bludištěm a přenést na druhou stranu vodu na lžičce – a samozřejmě ji nevylít! Úprkem pokračovaly děti na další zastávku, kde poslepu poznávaly rozličné předměty. Někteří z nich také zúročili své znalosti morseovky u našich skautek a přeložili tak velmi rychle kódovaný vzkaz. Když si ověřili své smysly u dalšího stanoviště, doběhli až k opičí dráze, na které si vyzkoušeli svoji mrštnost a rychlost. A na závěr nastala téměř tlačenice u poslední zastávky, kde možná poprvé v životě dostali do rukou airsoftovou zbraň a vyzkoušeli si trefit cíl.

Všem deváťákům patří velký dík za skvělé dopoledne, které si prvostupňové děti budou ještě dlouho pamatovat! (fotogalerie)

Jana Šarmanová