Chraňme přírodu a usmívejme se na sebe

17.03.2022 20:52

Zdravíme všechny a přejeme hezké předjarní chvíle! S dětmi v družině jsme si čekání  na jaro zpestřili. Zrovna v den, kdy spousta dětí čekala na své odpolední vystoupení se školním sborem Cvrčci, přišla vhod společná chvíle u pohádky. Tentokrát přijalo pozvání Divadélko Ententýky.

Během chvilky tu bylo okýnko do domečku, kde bydlela paní Koubková, později zvaná Plasťáková. Celým příběhem nás provázela myška Klárka a veverka Terka. Myška učila veverku správnému chování k přírodě a také tomu, jak má správně třídit odpad, protože to se jí moc nechtělo. Navštívila i hospodářství paní Koubkové. Ta totiž propadla trendu balit vše do plastových a igelitových obalů, včetně vajíček. Byla tím přímo posedlá. Díky radám pana Plasťáka, který bydlel v jednom z kontejnerů, přišla naštěstí k rozumu. Pochopila, že mnohem lepší je mléko v konvi, vajíčka v košíčku a zelenina a ovoce bez obalu.

Myška spolu s veverkou nás naučily hezkou písničku. Kdykoli si ji zazpíváme, vzpomeneme si na naši Zemi a hned víme, že jenom my ji můžeme zachránit. Chraňme přírodu a usmívejme se na sebe! Tak zase někdy u pohádky na shledanou (fotogalerie).

Paní vychovatelky z družiny