Bronzové okresní finále soutěže Mc Donald´s Cup

12.05.2022 22:23

V úterý 3. 5. 2022 se naši fotbalisté ze 4. a 5. ročníku zúčastnili velkého finále populární fotbalové soutěže Mc Donald´s Cup, které se uskutečnilo v Bílovci. Do tohoto finále se probojovali po vítězném turnaji v Novém Jičíně. Zde se měřili s těmi nejlepšími školami v okrese, ale i tak v této těžké konkurenci obstáli a vybojovali výborné 3. místo.

Ve své skupině nejdříve těsně prohráli 1:2 se ZŠ Jičínská Příbor, pak porazili fotbalisty ze ZŠ Suchdol nad Odrou 12:5. K postupu do vytouženého finále chyběl jen malý krůček, protože v semifinále se ZŠ Milady Horákové z Kopřivnice jsme prohráli pouze o jednu branku 1:2. V posledním utkání o 3. místo jsme opět narazili na ZŠ Jičínská Příbor. Přes nepříznivý úvod, kdy jsme prohrávali 0:2, ale kluci zabrali a výsledek otočili na 4:2. Při závěrečném ceremoniálu dostali vytoužené bronzové medaile, batohy a pohár. Kromě toho byl vyhlášen nejlepším střelcem celého turnaje Daniel Jurajda. Za vzornou reprezentaci školy si zaslouží pochvalu: Tomáš Hasal, Daniel Jurajda, Patrik Růžička, David Pavlík, Václav Podhradský, Matyáš Krutílek, Matyáš Vahala, Patrik Staník, Jakub Staník, Štěpán Kalíšek, Alex Benda a Lukáš Simper (fotogalerie).

Ještě o týden dříve se konalo okrskové kolo pro mladší kategorii 1. – 3. ročníků. Zde družstvo našich chlapců obsadilo 3. místo a do finále nepostoupilo. Ale i tak si zaslouží pochvalu za bojovnost. Školu reprezentovali: Matyáš Páter, David Hub, Julie Kratochvílová, Martin Vahalík, Lukáš Simper, Adam Janovský, Jakub Rýc, Jan Kolář, Radim Lajcha, Antonín Vašenda, Nikolas Hubeňák a Štěpán Ptáček (fotogalerie).

Libor Petráš a Roman Horut