Bludiště - pokračování

18.03.2014 16:09

V pondělí 10. 3. 2014 jsme se znovu vypravili do studia ČT v Ostravě. Tentokrát jsme přijeli po vítězství v prvním kole jako favorité. Nevím, jestli nám to pomohlo, protože jsme byli spíš více nervózní. Ale aspoň už jsme věděli, co nás čeká.

Při čekání v šatně jsme pozorovali soupeře z Ludgeřovic a zdáli se nám drzejší, větší a také to nebyli úplní nováčci. Na rozdíl od prvního dílu jsme nejdříve natáčeli nástup a disciplínu první zvonění. První zvonění se nám nepovedlo podobně jako v předchozím kole, ale v následujících otázkách jsme naštěstí získali stejně bodů jako soupeř. Zato lanová dráha nám vyšla velice dobře. Minule nás zaskočila těžká překážka, ovšem teď jsme měli skákat na laně, a to nám šlo. Ukořistili jsme dokonce i zlatého bludišťáka, kterého jsme umístili do koše. Soupeř se ale trápil, a proto jsme na této překážce vyhráli s převahou 11:5. Pak následovala vědomostní soutěž - naše nejsilnější zbraň. Se vší skromností jsme modré soutěžící převálcovali.

Laserové bludiště soupeři nestihli včas projít, zatímco my jsme přerušili jen jeden paprsek a mohli jsme už pomalu slavit vítězství. Bodový rozdíl byl nepřehlédnutelný. Sladkou tečkou na závěr byla tajenka, kterou jsme, leč jsme nemuseli, rovněž uhádli. Radost z vítězství 47:1 nám nezkazil ani opět nepodařený balancovník.

Odpoledne jsme již značně unaveni přivítali nového soupeře. I když také žádní nováčci to nebyli. Po krátkém rozhovoru s nimi jsme se dozvěděli, že už tam jezdí pravidelně osm let. Tři kluci a hezká holka z Velkých Pavlovic. Tentokrát to nebylo vůbec jednoduché, čekal nás velký souboj. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, ale nakonec nám o pár setin uniklo třetí vítězství v řadě. Na skvělé výkony soutěžících i publika se můžete podívat tři soboty za sebou od 3. května na ČT:D v 11:30  (fotogalerie) .

David Václavík a Filip Vahala