Ale opravdu

23.11.2021 17:17

V úterý 16. 11. 2021 se osmáci a deváťáci zúčastnili programu v protidrogovém vlaku - REVOLUTION TRAIN, který přijel na vlakové nádraží v Novém Jičíně.

Cílem projektu bylo odradit nás od drog-legálních i nelegálních - pomocí filmu podle skutečné události. Film jsme si mohli doslova prožít. První část filmu končila v baru, plátno se zvedlo a my jsme se ocitli ve skutečném baru, jiná část končila dopravní nehodou spáchanou pod vlivem alkoholu a drog a my měli před sebou vrak auta, slyšeli houkačky a hovor záchranářů. Byla tam i opravdová cela a výslechová místnost, doupě feťáků. Nechtěla bych skončit jako postavy ve filmu.

Vše bylo zpracované do nejmenších detailů, promyšlené a propojené. V každém vagonu to vypadalo jako uvnitř těla, byly tam žíly a cévy, které se postupně měnily, byly zničené, prožrané drogami, byly na nich nádory.

Zábava a učení většinou nejdou dohromady. Ale tady to bylo jinak. Naučilo nás to spoustu nových věcí a zároveň to bylo zajímavé.

Myslím si, že to určitě některé od užívání návykových látek odradí. Na konci programu jsme si mohli uvědomit, kam až to s drogami může zajít a jak ovlivní celý náš život i životy rodičů, sourozenců, kamarádů.

Ale opravdu.

Holky a kluci z 9.A a z 9.B