Aktivity školní družiny

08.05.2016 11:00

Čarodějnické odpoledne

Byl to moc pěkný letošní víkend, na který připadlo pálení čarodějnic. Tak si jistě každý našel chvilku si tento den připomenout a po svém prožít. My ve ŠD jsme se také nenudili a nachystali si několik rekvizit, které nám symbolicky navodily tu čarodějnou atmosféru. Pár soutěží a hned tu bylo pěkné odpoledne v duchu čarodějnic. Některá děvčata se opravdu připravila a donesla si i převlečení. Jaké to bylo, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Mějte pěkné dny a těšíme se na další společné chvíle ve školní družině!

 

Kusudama – papírové kytičky.

Kusudama pochází z Japonska, z doby téměř před tisíci lety. Ozdobné koule se původně vyráběly ze sušených léčivých rostlin. Se vzrůstající oblibou origami se začaly vyrábět z papíru. Kusudama má tvar koule, který připomíná zeměkouli. Svému majiteli má přinášet štěstí a chránit před zlými duchy. Také děvčátka ve školní družině si pár kytiček vyrobily.

 

Záložka do knihy

Když jsme v družině četli knížky na pokračování, potřebovali jsme knihu založit tam, kde jsme skončili se čtením. Klasické záložky vypadávaly a tak jsme tentokrát vyrobili záložku přímo na list. Tato nám určitě nevypadne. Děti pilně skládaly a malovaly.

 

Pouzdro na mobil

Technika jde stále kupředu, ale radost z vlastnoručně vyrobených věcí zůstává. Mobil už dnes má vlastně každý. Co si takhle sami vyrobit pouzdro na mobil? Možná pro sebe, ale někteří z nás už mysleli pro někoho jako dárek. Dostali jsme šablony, které stačilo jen sešít. Vybrat jsme si mohli ze 4 barev. Ze začátku to nebylo jednoduché, ale žádný učenec z nebe nespadl. Pouzdra se nám nakonec velmi povedla.

Renata Gašperiková a Jana Urbanová