6.B mezi barvami

05.12.2016 21:30

První prosincový den se naše třída 6.B spolu s paní učitelkou Ocáskovou vypravila objevit tajuplný svět barev. Navštívili jsme interaktivní výstavu Barevný svět umění v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. 

Dozvěděli jsme se, z čeho se barvy vyrábí a na co všechno se dají využít, jak se liší zrak člověka, psa, kočky, ptáka, hada a včely. Hádali jsme, jakými rostlinami byly obarveny příze vlny, vyzkoušeli si pouze z červené, modré a žluté namíchat barvy, které nám určil počítačový program. Také jsme vešli do dvou komor, kde se nám zatajil dech:

1. Komora barev - pod světly stály pestrobarevné kostky. To jsme však nevěděli, protože světla neustále měnila barvu. Měli jsme za úkol najít kostku té nebo oné barvy. Myslím, že úkol jsme zvládli na jedničku.

2. Modrá komora - v komoře svítilo jen modré světlo. Na stolečku ležela tužka s neviditelným inkoustem (viditelným jen díky modrému světlu). Ležela tam také kniha, do které jsme se podepisovali.

Nebyly to však jen barvy, ale i zvířata, co nás zaujalo. V menším teráriu se krčil chameleon a ve větším se proháněly strašilky a lupenitky. Upoutala nás také barevná stěna se třemi základními barvami - růžovou, modrou a žlutou. Různě jsme je kombinovali a velice jsme se bavili, jak ti na druhé straně měnili barvy. Cestou zpátky si někteří koupili pizzu a všichni jsme byli spokojení (fotogalerie).

Julie Hrdličková, 6.B