5 medailí z Frenštátu pod Radhoštěm

28.09.2017 21:40

V úterý 26. září odjíždí naše školní výprava (2 družstva dívek a 1 družstvo chlapců) do Frenštátu pod Radhoštěm, kde se koná okresní finále v přespolním běhu. Místo je nám již velmi známé z minulých let, proto nás nepřekvapí náročnost tratě a těžké podmínky. A ty našim běžcům vůbec nevadí. Spíše naopak. Nejdříve mladší kluci se umístí v konečném pořadí ve druhé polovině startovního pole. A pak to přijde.

Na start se vydává družstvo mladších dívek Vanda Křížková, Štěpánka Dubcová, Blažena Orlitová, Julie Ševčíková a Marie Dlabajová. Vedle nich dalších 17 družstev skládajících se z 5 členů. Všichni chtějí vyhrát. To, co se odehrává na trati, nevidíme, čekáme v cíli. A najednou se objeví vítězka ze ZŠ Štramberk. A hned za ní běží na výborném 2. místě naše Vanda. A aby toho nebylo málo, na 3. místě naše Štěpánka. Nikdo tomu nevěří, ale jako čtvrtá v celkovém pořadí dobíhá také naše Blaženka. Úžasné. A pak teprve za nimi zbývající startovní pole, v něm běží také výborně naše Julie a Maruška. Po celkovém součtu všech umístění je z toho 1. místo v okrese a postup do krajského kola, které se uskuteční 13. října v Třinci.

A to ještě není všechno. Na start se chystají starší žákyně. Mezi nimi i naše Nikola Štramberská, Monika Mikešová, Jana Volková a Nela Nasswetterová. Holky se nechtějí zahanbit a bojují mezi 18 družstvy také ze všech sil. A opět máme v cíli velkou radost. Jako třetí totiž dobíhá naše Nikola. A navíc i ostatní naše holky běží výborně a my se můžeme těšit ještě z jedné bronzové medaile v soutěži družstev. Všem holkám děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy a mladšímu družstvu držíme palce i v Třinci (fotogalerie).

Záznam ze závodu pořídila Kateřina Horutová