A je tu opět Jaloveček

07.12.2018 19:30

22. a 30. listopadu 4 týmy z naší školy přijely na zámek Vsetín, aby se zúčastnily přírodovědné soutěže Jaloveček. Tématem letošního ročníku byl „Les". Na týmy byl opět připraven vědomostní test, praktické poznávání rostlin a živočichů včetně pobytových znamení zvířat a jejich poznávání podle hlasu. Ke vstupu museli také předložit obrázek s tématikou lesa.

A jak se nám letos dařilo? V kategorii žáků 1. stupně, v konkurenci 18 týmů se na pěkném 9. místě umístil tým mladších žáků ve složení: Jiří Janýška, Martin Škařupa, Amálie Cigánková, Anna Dubcová a Martin Dubec. Druhý tým tvořila děvčata z 5. ročníku, která získala krásné 5. místo. Byly to: Kateřina Kalíšková, Veronika Rosová, Bára Hasalová, Adéla Kičinková a Kristýna Indráková.

Ve druhé kategorii soutěžilo 19 týmů tvořených žáky 2. stupně. Náš mladší tým, který byl složen z děvčat 6. ročníku vybojoval cenné 4. místo. Zasloužila se o něj Magdaléna Janýšková, Anna Ocásková, Markéta Cigánková, Karolína Šnirchová a Eliška Mikulíková. K našemu velkému překvapení a radosti, náš druhý hvězdný tým s velkým bodovým náskokem v soutěži zvítězil! 1. místo získali: Nela Nasswetterová, Ellen Pavlíková, Julie Hrdličková, Štěpán Cigánek a Lukáš Ondryhal.

Všem soutěžícím gratulujeme, děkujeme za pěknou reprezentaci školy a přejeme mnoho úspěchů v dalších soutěžích (fotogalerie).

Marcela Cigánková