4.B se baví!

20.06.2022 19:48

1. den – 6. 6.

V pondělí jsme navštívili Záchrannou zdravotnickou službu a Záchranný hasičský sbor v Novém Jičíně. Na záchranné stanici nám ukazovali různé pomůcky, které často používají při své práci. Mohli jsme si vyzkoušet, jak se sedí na speciálním vozíčku, leží na nafukovacím nosítku… a dověděli se hodně zajímavostí. U hasičů jsme si prohlédli hasičský vůz a jeho vybavení, např. hadice, rozdělovač, sací koš, proudnice… a také jsme viděli, jak se zachází s různým nářadím, třeba při dopravních nehodách. Na zpáteční cestě jsme se stavili na zmrzlinu. Záchranářům i hasičům děkujeme.

2.den – 7. 6.

Rozdělili jsme se do skupin a hráli jsme deskové hry, např. Pexetrio, Dobble, Zlaté historky, Zelené historky, Dixit, Monopoly, Tik Tak Bum, Desítka, Cink… Za každé vítězství nám byl přidělen bod. Nejvíce bodů získal František Vašenda.

3. den – 8. 6.

Ve středu jsme jeli s kamarády z 5. B do Malého světa techniky a potom do Hop Jump Arény do Ostravy. Ve světu techniky jsme měli možnost si vše prohlédnout a vyzkoušet. Bylo tam spousta zajímavých věcí, některé jsme viděli poprvé. Např. jsme byli v ponorce, ve starých autech, na houpacím motocyklu, hráli si s mašinkami, pracovali s dřevem… V Hop Jump Aréně si nás převzali trenéři, kteří pro nás připravili hry na trampolínách. To nás opravdu moc bavilo. Tenhle den byl nejlepší.

4. den – 9. 6.

1. a 2. hodinu jsme se museli učit, bohužel. Na další hodiny jsme si mohli připravit zábavné učení. Jednu hodinu nás učila Lenka, která si pro nás připravila hru – „Poznávačka" Měla pro nás všechny i sladkou odměnu. V další hodině si kluci připravili soutěže v tělocvičně. Také jsme závodili na čas. Nejrychlejší byl Alex. Pak jsme se chvíli koukali ve třídě na námi vybraný film.

5. den – 10. 6

Na pátek bylo naplánováno opékání špekáčků. Báli jsme se, že bude pršet, ale měli jsme štěstí. Nepršelo. Opékání byla velká zábava, někteří si opekli i marshmallow. Pak jsme si zahráli hry, a ještě si udělali malou procházku. Když jsme se vrátili do školy, stihli jsme si nakreslit ještě obrázek.

 

Miroslava Hermanová a Alex Benda